M

CONFERENCIAS

FORMACIONES

ASESORAMIENTO

Libros y cuentos

Els 5 pilars de la salut mental.

Fecha de publicación

22 Nov, 2022

Categoria

"

Catalunya Ràdio | L’Ofici d’Educar

«S’han disparat les consultes sobre salut mental infantil: malestars i violències, i els recursos es mostren desbordats per atendre-les. Segons un estudi de l’Hospital del Mar, un trauma psicològic durant la infància triplica el risc de desenvolupar un trastorn mental greu en l’adult. Com els podem protegir de la violència i del patiment? Què els fa més resilients? I què està fallant en l’atenció sanitària de la salut mental de la infància? Amb motiu del Dia Mundial de la Infància, a «L’ofici d’educar» parlem dels pilars de la salut mental en la infància amb Montse Dolz, cap de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu; Gemma Garcia, presidenta de la Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç; Verónica Antón, psicòloga sanitària i directora de Senda d’Acompanyament Familiar i Educació Viva, i Cristina Gutiérrez, fundadora del projecte d’educació emocional La Granja Ability Training Center. I acabarem amb «Com educo», amb Lara Terradas.»

2n article més llegit de Catalunya Ràdio. Article complet aqui.

«Mai abans com ara havia trobat infants amb tantes mancances emocionals, baixa autoestima, desconfiança, inseguretat, estrès, ansietat, pors, sentiment d’injustícia, agressivitat i ràbia», assegura Cristina Gutiérrez, fundadora de la Granja Ability Training Center per on han passat 20.000 nens i joves en els darrers 38 anys: 

«Hi ha molt dolor entre els nens i nenes, però també esperança. Quan els dones eines emocionals les porten de per vida.»

Els 5 pilars de la salut mental:

  1. Atendre la salut menta infantil, en urgència
  2. Fer una mirada més holística de la salut infantil
  3. Treballar per la resiliència
  4. Crear espais amables i segurs
  5. Recursos suficients per atendre la salut mental

Escolta’l a Spotify:

Artículos recientes

Share This